Tabletki Na Trądzik Dla Dorosłych Nonacne – Szczegółowy Przegląd

               Tabletki na trądzik dla dorosłych  – Wstęp

Nonacne bez recepty – tabletki na trądzik dla dorosłych. Czy są dobre i skuteczne? W poprzednim artykule omówiliśmy wszystkie możliwe powody powstawania trądziku oraz najbardziej popularne sposoby domowe na jego leczenie.

Przede wszystkim chcę powiedzieć, że każda z tych metod naprawdę działa i już pomogła wielu ludziom w walce z trądzikiem, zaczerwienieniem na twarzy, pryszczami i innymi problemami podobnego rodzaju.

Ale niestety, rezultaty tych sposobów mogą ulegać zmianie w zależności od wielu czynników.  Ponadto, większość z nich została wynaleziona przez ludzi metodą wielu prób i błędów.

tabletki na trądzik dla dorosłych

Właśnie dlatego nie ma żadnych danych naukowych ich wspierających. Jak pokazuje praktyka, mogą być skuteczne, jeśli trądzik na twarzy nie jest tak silny. Oprócz tego, niektóre opisane metody, zwłaszcza długoterminowe, mogą wymagać bardzo długiego czasu i regularnych procedur.

Całkowicie rozumiem, że nie wszyscy ludzie mają czas i cierpliwość na metody, które nie wykazują  natychmiastowych rezultatów.

Dlatego pod koniec poprzedniego artykułu krótko wspomniałam o  alternatywnym rozwiązaniu, które może być dobrym pomysłem dla tych, którzy szukają szybkiego i skutecznego środku. Tym rozwiązaniem są popularne tabletki na trądzik, wypryski, krosty, grudki, wzpryski oraz wszelkie inne problemy ze skórą przyczaną których jest stan zapalny.

W tym artykule porozmawiamy o tym interesującym produkcie bardziej szczegółowo, wymienimy wszystkie jego silne strony, dowiedzmy się, do kogo jest skierowany, opiszemy go główne składniki żeby lepiej rozumieć jak on działa.

tabletki na trądzik dla dorosłych non acne

Tabletki na trądzik dla dorosłych Nonacne są uniwersalnym rozwiązaniem na wszystkie rodzaje trądziku. Ważną rzeczą jest to, że ten produkt został specjalnie zaprojektowany, aby zwalczać wszelkie możliwe przyczyny zapalenia na twarzy. To absolutnie nie ma znaczenia, czy jesteś mężczyzną, czy kobietą, jaki masz typ cery, ile masz lat.

Następną rzeczą, na którą trzeba zwrócić uwagę mówiąc o tym produkcie jest to, że wszystkie go składniki, z których większość to zioła, są w pełni naturalne. Na szczęście, producent opublikował dokładną listę. Nazwijmy je wszystkie oraz krótko omówimy rolę każdego z nich.

                                     Czerwona koniczyna

Właściwości lecznicze czerwonej koniczyny były znane już w starożytnych Chinach. Wielki uzdrowiciel Awicenna porównywał ją z żeń-szeniem i stosował sok koniczyny dla gojących się ran, leczenia oparzeń słonecznych i usuwania plam pigmentowych na skórze, a nalewkę z koniczyny przepisywał jako środek moczopędny.

tabletki na trądzik dla dorosłych

Dzisiaj w przemyśle kosmetycznym wykorzystuje się zazwyczaj tylko jeden gatunek tej rośliny polowej – koniczyna czerwona. Jest to dzika, wieloletnia roślina, która rośnie na łąkach Europy, Azji Zachodniej i Afryki. W czasach dzisiejszych koniczyna czerwona została już naturalizowana w wielu innych regionach świata.

                                           Koniczyna w kosmetykach

Najcenniejsza i znacząca cecha koniczyny w przemyśle kosmetycznym wiąże się z obecnością we wszystkich częściach tej rośliny wysokiego poziomu izoflawonów – hormonopodobnych składników fitoaktywnych, które mogą działać na zasadzie hormonów żeńskich estrogenów. A ponieważ obniżenie poziomu estrogenów jest związane z przyspieszonym starzeniem się skóry, logiczne jest, że działanie izoflawonów koniczyny może odwrócić ten proces.

Ta roślina zawiera około 31 gatunków izoflawonów (w zależności od odmiany), spośród których najbardziej rozpowszechnione są biocanina A, daidzeina, formononetyna, genisteina, pratensyna i trifosyd. Tak więc, kosmetyki zawierające koniczynę, mają przede wszystkim na celu zwalczanie różnych oznak starzenia się skóry – zmarszczek, utraty elastyczności, ptozy, plam pigmentnych itp.

tabletki na trądzik dla dorosłych

Pozostałe składniki koniczyny czerwonej zapewniają dodatkowe korzyści dla skóry – i one są bardzo znaczące. Tak więc, oprócz izoflawonów, koniczyna jest bogata w przeciwutleniacze – flawonoidy, olejki esencjalne. Kwiaty roślinne zawierają oleje eteryczne, żywice, alkaloidy, glikozydy, trifolin, i inne. Liście zawierają kwas askorbinowy, w łodygach – kwas salicylowy, witaminy E, C, karoten, magnez, miedź, wapń, fosfor i inne użyteczne substancje.

Wszystko to pozwala na bardzo szerokie zastosowanie koniczyny w kosmetologii. W składzie kosmetyków koniczyna zapewnia odpowiednią grubość naskórka ze względu na normalizację procesu keratynizacji i reguluje dostarczanie krwi do skóry. Ponadto, ten składnik ma wyraźny efekt zmiękczający, tonizuje, nawilża i oczyszcza skórę, redukuje skutki stresu środowiskowego. W niektórych przypadkach ekstrakt czerwonej koniczyny pomaga usunąć podrażnienie skóry.

tabletki na tradzik dla doroslych non acne

Koniczyna czerwona jest również stosowana w leczeniu chorób dermatologicznych, takich jak egzema, zapalenie skóry i łuszczyca. Pomaga wyleczyć, wyeliminować wysypki, zmniejszyć ich liczbę lub obszar uszkodzonej skóry. Badania potwierdziły również, że stymuluje produkcję naturalnego kolagenu w naskórku, który odmładza skórę, przywraca jej elastyczność, wygładza zmarszczki.

Pomimo tego, że roślina nie jest aż tak rzadka, ekstrakt czerwonej koniczyny nie jest tanim składnikiem, głównie ze względu na metody i technologię jego przetwarzania przemysłowego.

Problem polega na tym, że izoflawony, początkowo obecne w koniczyny, są bardzo trudne do ochrony przed degradacją podczas obróbki, więc każdy z producentów takich kosmetyków wymyśla i patentuje swóją technologię wydobycia ekstraktu.

                                           Sarsaparilla

Sarsaparilla (smilax regelii) – rodzaj krzewu wspinaczkowego z wiecznie zielonymi liśćmi z rodziny liliowatych. Znanych jest ponad 200 gatunków tej rośliny. Rośnie w tropikach Azji, Ameryki, Europy i Afryki, na wyspach Oceanu Spokojnego.

Ojczyzna tej rośliny to Ameryka Środkowa (Honduras, Gwatemala, Salwador).  Sarsaparilla została sprowadzona do Europy przez Hiszpanów w połowie XVI wieku. Od tamtej pory jej korzeń jest aktywnie stosowany do celów leczniczych. Sarsaparilla pochodzi od hiszpańskiej nazwy “vineberry vine”. Dziś roślinę można też znaleźć w Azji i Afryce.

tabletki na trądzik dla dorosłych non acne

Ten wysoki krzew ma potężny korzeń, od którego odchodzi wiele korzeni o długości około metru. Łodygi pokryte są kolcami. Białe kwiaty zbierane są w parasolki, owoce to okrągłe czerwone jagody. Surowce lecznicze stanowią korzenie, główny masywny korzeń może osiągnąć długość 1 metra, z wieloma gałęziami.

Są wykopywane, cięte na małe kawałki i suszone. Po wyschnięciu korzenie stają się giętkie i mają grubość 3-5 mm. Są pakowane lub krojone na kawałki i przechowywane. Młode pędy rośliny znalazły zastosowanie w niektórych kuchniach krajowych jako przyprawy oraz danie samodzielne. Korzenie sarsaparilla zawierają skrobię, smołę, glikozydy, kwasy organiczne, gorzki ekstrakt.

Sarssaparilla stosuje się w kosmetologii dzięki

  • Właściwościom antyseptycznym i oczyszczającym krew – leczy wrzody, pomaga na różne chorobe skóry, takie jak czyraczność, opryszczka i łuszczyca. Czyści krew, usuwa toksyny, poprawia krążenie krwi.
  • Właściwościom przeciwzapalnym, gojącym i łagodzącym – usuwa zapalenie, podrażnienie, zmiękcza i uspokaja skórę. Jest stosowany miejscowo do leczenia chorób skóry, takich jak trądzik, wypryski, zapalenia skóry.

tabletki na trądzik dla dorosłych

  • Właściwościom diaforycznym – usuwa nadmiar płynu, pomaga z obrzękiem, reguluje aktywność gruczołów łojowych.
  • Właściwościom przeciwutleniającym i tonizującym – odświeża i tonizuje, regeneruje metabolizm komórkowy, poprawia krążenie krwi i kolor cery, chroni skórę przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych.

                               Wyciąg z pestek winogron

Ekstrakt z pestek winogron, znany naukowcom jako Vitis Vinifera, uzyskuje się z całych nasion winogron.

Ekstrakt reguluje pracę gruczołów łojowych i poprawia krążenie krwi. Winogrona posiadają ponad 150 substancji czynnych. Skórki, miaższ i nasiona zawierają najcenniejsze substancje dla człowieka: pektyny, barwniki i garbniki, olejki eteryczne, antocyjany, witaminy A, B1, B2, B6, B12, C, PP, K i kwas foliowy. Winogrona zawierają również mikro i makroelementy: cynk, potas, wapń, żelazo, mangan, miedź i magnez.

Wyciąg z winogron od dawna był używany w kosmetologii. Główną zaletą ekstraktu z nasion winogron, jest obecność silnych przeciwutleniaczy – bioflawonoidów zwanych proantocyjanidami. Pestki winogron zawierają 95 proantocyjanidów. To są silne antyoksydanty, które są 50 razy silniejsze niż witamina C i E.

tabletki na trądzik dla dorosłych

Proantocyjanidyny neutralizują wolne rodniki, wzmacniają ściane naczyń krwionośnych, normalizują poziom kolagenu, który jest podstawą skóry, ścięgien, stawów, chrząstek, przez neutralizację fermentów, niszczących strukturę tkanki łącznej. Stabilizacja wytwarzania kolagenu prowadzi do zmniejszenia zwiotczenia skóry, poprawia jej elastyczność.

Zawarty w pestkach winogron kwas krzemowy i salicylowy, bogaty kompleks naturalnych witamin i pierwiastków śladowych pomaga wzmocnić tkankę łączną skóry, stymuluje odnawianie komórek, działa przeciwzapalnie i przyspiesza proces gojenia. Wyciąg z winogron zapobiega rozkładowi elastyny w skórze, pomaga utrzymać elastyczność i prężność skóry.

tabletki na trądzik dla dorosłych

Ma właściwości antybakteryjne i przeciwalergiczne. Rozwiązuje takie problemy jak: zapalenie skóry, trądzik, zmarszczki i rozstępy, siniaki, suchość i swędzenie skóry, plamy starcze.

Wyciąg z pestek wimogron eliminuje obrzęki i ma właściwości zmiękczające. Zawiera naturalne kwasy owocowe, które mają lekki efekt złuszczający, sprzyja naturalnej regeneracji komórek. Jest unikatowym naturalnym wybielaczem, zapewnia rozświetlający efekt i pomaga usunąć pigmentację.

Wyrównuje kolor cery, nadaje skórze blask. Stwierdzono ponadto, że miejscowe zastosowanie ekstraktu z pestek winogron chroni skórę przed słońcem i szkodliwym wpływem środowiska.

                                        Liść pokrzywy

Pokrzywa jest niewysoką trawiastą rośliną, która od dzieciństwa była znana każdemu z nas dzięki swoim parzącym liściom. Prawdopodobnie, ze względu na swój temperament, pokrzywa od niepamiętnych czasów należała do magicznych ziół.

Europejczycy gotowali nalewkę z pokrzywy jako eliksir młodości i środek na wzmocnienie sił witalnych, a Brytyjczycy nawet  stosowali je dla ochrony przed piorunami i błyskawicami.

tabletki na trądzik dla dorosłych

Liście pokrzywy owinięto wokół pożywienia, aby wydłużyć trwałość i uniknąć zepsucia. Młoda pokrzywa służyła jako główne kulinarne źródło witamin w wiosennych zupach i sałatkach.

To nie przypadek, że wyciąg z pokrzywy był ceniony od niepamiętnych czasów przez uzdrowicieli ludowych jako uniwersalny środek na wiele chorób, a kobietami jako najlepszy środek na wzmocnienie włosów i oczyszczenie skóry.

                     Przydatne właściwości pokrzywy i jej wpływ na skórę

Profesjonalni kosmetycy uwajają pokrzywę za jedną z najważniejszych roślin niezbędnych dla skóry twarzy i całego ciała. Pokrzywa jest częścią wszelakich masek, balsamów, kremów i maści. Korzyść z parzących liści tej powszechnej trawy polega na składzie chemicznym rośliny.

Witaminy A w pokrzywie jest najwięcej. To zapewnia najbardziej optymalne właściwości nawilżające, regenerujące i przeciwzapalne. Zachowuje elastyczność skóry, sprzyja regeneracji komórek i poprawia przepływ krwi.

tabletki na trądzik dla dorosłych

Roślina zawiera ogromną ilość witaminy C, jej korzyść dla człowieka jest nieoceniona – kwas askorbinowy wzmacnia tkanki naczyń, wspomaga szybkie gojenie ran, zwiększa aktywność włókien kolagenowych. Witamina C jest najsilniejszym przeciwutleniaczem.

  • Witamina K walczy z zapaleniem na skórze twarzy, co pomaga wyeliminować pryszcze różnej wielkości. Ta witamina jest również uważana za naturalny środek bielący, pod jej wpływem zmniejsza się widoczność piegów, brązowe i żółtawe plamki zanikają, obrzęki też się obniżają.
  • Karoten i potas nawilżają skórę, więc maseczka z pokrzywy jest przydatna w przypadku suchej skóry twarzy.
  • Dzięki zawartym taninom, pokrzywa pomaga podsuszyć trądzik i eliminować nierówności.
  • Witamina E chroni przed ultrafioletem, flawonoidy i kwasy organiczne stymulują krążenie krwi, co hamuje proces starzenia się.

Ponadto, pokrzywa jest bogata w następujące użyteczne substancje.

  • Mikroelementy (żelazo, magnez, miedź, wapń i inne), które zachowują równowagę wodną, aktualizują komórki, odmładzają skórę.
  • Garbniki (Oczyszczają i dokręcają pory, regulują wydzielanie sebum, walczą z grzybami i drobnoustrojami, sprawiają, że skóra jest odporna na szkodliwe czynniki zewnętrzne).
  • Kwasy organiczne (mają właściwości odmładzające i złuszczające).

                                             Cynk

                     Właściwości i zastosowanie cynku w kosmetykach

Cynk jest istotnym elementem dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, w tym naskórka. Jest on wymagany do syntezy enzymów które uczęstniczą w wytwarzaniu hormonów, syntezę białek i kwasów nukleinowych.

Ten mikroelement jest silnym antyoksydantem, który spowalnia proces starzenia się i regeneruje naskórek. Cynk bierze udział w produkcji prostaglandyn, które z kolei są odpowiedzialne za regulację funkcji wydzielniczej naskórka oraz łoju.

tabletki na trądzik dla dorosłych

Zastosowanie tej substancji do pielęgnacji twarzy i skóry odnosi się do starożytności. Nawet 5000 lat temu Egipcjanie mogli przygotować skuteczną maść cynkową. Obecnie dzięki szerokiej gamie zastosowań coraz częściej stosuje się w kosmetykach jako składnik czynny, chociaż w ciągu wieków jego forma uległa zmianie.

                  Sekret skuteczności i szerokiego wykorzystania cynku

Produkty kosmetyczne oparte na tym elemencie mają przede wszystkim właściwości antyseptyczne, przeciwgrzybicze i regeneracyjne, chociaż ich zakres możliwości jest dużo większy.

Cynk skutecznie oczyszcza pory, reguluje pracę gruczołów łojowych, nadaje skórze gładkość i zdrowy kolor. Ponadto, jony cynku mogą pozytywnie wpływać na strukturę skóry. Aktywny składnik pomaga kontrolować działanie hormonów na naskórek, co jest szczególnie ważne w leczeniu trądziku wywołanego tym problemem.

Jest częstym składnikiem scrubów, masek, balsamów, kremów i maści przeznaczonych do leczenia poważnych uszkodzeń skóry, dlatego że przyspiesza gojenie się ran. (tabletki na trądzik dla dorosłych nonacne nie są wyjątkiem).

Stosowanie kosmetyków z cynkiem sprzyja regeneracji komórek uszkodzonych przez nadmierne narażenie na działanie ultrafioletu słonecznego, spowalniając tym samym proces fotostarzenia się skóry.

tabletki na trądzik dla dorosłych

Tajemnica wyrażonego działania przeciwstarzeniowego mikroelementu polega na jego zdolności do stymulowania i wspierania produkcji kolagenu oraz zwalczania niszczącego działania wolnych rodników.

Dzięki tak imponującym możliwościom, produkty na jej podstawie wygładzają zmarszczki, spowalniają powstawanie nowych, przywraca elastyczność i sprężystość naskórka.

Właściwość przeciwzapalna, ochronna i przeciwdrobnoustrojowa: stosuje się jako środek przeciwbakteryjny w doustnych formach produktów higieny oraz jako składnik produktów przeciwzapalnych do pielęgnacji skóry.

                                    Do kogo jest skierowany tlenek cynku

Zakres jego działań jest tak szeroki i różnorodny, że w ten czy inny sposób pomoże przy każdym problemie ze skórą i rozwiąże każdy problem kosmetyczny. Ma działanie uspokajające, więc jest odpowiedni nawet dla wrażliwej skóry.

Jako składnik kosmetyczny tlenek cynku można uznać za substancję całkowicie bezpieczną – istnieją dokładne naukowe potwierdzenia. Tlenek cynku, stosowany w kosmetykach, jest bardzo czystym związkiem chemicznym o małej zawartości metali ciężkich, który spełnia wymagania Farmakopei UE i USA.

                                     Kosmetyki zawierające tlenek cynku

Tlenek cynku jest stosowany w szerokim zakresie produktów kosmetycznych i pielęgnacyjnych, w tym kosmetyków dekoracyjnych, produktów do paznokci, płynów do pielęgnacji niemowląt, mydeł, puder.

Tlenek cynku można znaleźć w praktycznie każdym produkcie kosmetycznym lub środku do pielęgnacji – zarówno w kremie do twarzy, szamponie, jak i w kosmetykach do makijażu (najczęściej w kosmetykach mineralnych) oraz w dezodorantach i antyperspirantach.

Najwięcej tego składnika znajduje się oczywiście w środkach ochrony przeciwsłonecznej i sprayach. Jako składnik pomocniczy jest obecny prawie wszędzie.

                                    Objawy niedoboru cynku w organizmie

  • procesy zapalne skóry
  • trądzik
  • wrzody
  • trudno gojące się rany
  • pigmentacja
  • blady kolor cery
  • pojawienie się przedwczesnych zmarszczek itp.

     Tabletki Na Trądzik Dla Dorosłych Nonacne – Wniosek

Jak widać, składniki tego produktu nie zostały wybrane i połączone przez pomyłkę. Zostały starannie dobrane, aby uzupełniać i wzmacniać siebie nawzajem. Każdy z tych składników jest bardzo bezpieczny i jest już używany w wielu innych kosmetykach.

Jeszcze jeden ważny fakt, o którym trzeba wspomnieć. Producent twierdzi, że nonacne nie po prostu usuwa trądzik ze skóry, ale także uniemożliwia jego pojawienie się w przyszłości.

tabletki na trądzik dla dorosłych non acne

Cóż, to całkiem oczywiste, że każdy producent chwali swój produkt i zapewnia, że jest najlepszy, ale to może powodować zamieszanie tylko w przypadku nowych produktów. Tabletki na trądzik dla dorosłych nonacne sprzedają się w Polsce oraz w wielu innych krajach Europy już od ponad pięciu lat.

Odnalezienie pozytywnych opinii dotyczących tego produktu w internecie nie jest trudne. Moim zdaniem, na dzień dzisiejszy produkt nie ma sobie równych i zdecydowanie zasługuje na uwagę. Przeczytać odpowiedzi producenta na najczęściej zadawane pytania i sprawdzić cenę produktu można na oficjalnej stronie nonacne.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Tabletki Na Trądzik Nonacne
Author Rating
51star1star1star1star1star
Ten wpis został opublikowany w kategorii Trądzik, Wągry, Pryszcze,. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „Tabletki Na Trądzik Dla Dorosłych Nonacne – Szczegółowy Przegląd

  1. hmm w sumie takowych tabletek na trADZIK nie stosowałam 😀

Możliwość komentowania jest wyłączona.